Radiobaas NPO niet van streek van vrije val 3FM

Foto: AVROJan Westerhof, directeur radio bij de NPO, vindt het niet zorgwekkend dat 3FM in een vrije val naar beneden zit. “Ik raak hierdoor niet van de leg“, zegt hij in een interview met het AD. 3FM kwam in de meetperiode januari-februari niet verder dan 6,9 procent marktaandeel, de laagste score in tien jaar tijd. Het is volgens Westerhof het gevolg van het vertrek van dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. De radioluisteraar moet wennen en ‘radio is slow business’, aldus Westerhof.

Juist omdat radio slow business is, is Westerhof niet van plan om in te grijpen bij 3FM. “Dat heeft helemaal geen zin. Natuurlijk willen we luisteraars terugwinnen, maar dat kost tijd.”

Radio 2 doet het wel goed, maar van die zender zijn volgens Westerhof ook hogere verwachtingen. “Die zender moet volgens onze maatstaven in de top-5 staan.

Dat stond 3FM lange tijd ook, maar dat vond Westerhof merkwaardig. “Dat heeft ons verrast. We keken met verbazing naar die cijfers, die boven de doelstelling lagen.”

Maar toen liepen we niet de polonaise en nu schreeuwen we geen moord en brand.

Lees ook: 3FM in vrije val: laagste score in tien jaar (gisteren)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen