Bridget Maasland blij met verkoop productiehuis

Bridget Maasland is blij dat ze niet langer een eigen productiehuis heeft. Het is veel te hard werken. Dat vertelt de net5-presentatrice in Het Parool. Tot twee jaar geleden produceerde Maasland nog haar eigen programma’s. “Ik had tien jaar een eigen productiehuis, Haagse Bluf; daarmee heb ik onder meer de Hoe word ik?-reeks voor RTL gemaakt. Twee jaar geleden heb ik het verkocht aan Endemol. Daar heb ik geen spijt van gehad, hoor, ze deden een goed aanbod“, zo laat ze weten.

Bovendien: een productiehuis is hard werken. Steeds meer omroepen gingen zelf produceren, waardoor ik hard tegen de rest moest opboksen, met weinig resultaat. Dat hoeft nu gelukkig niet meer.”

Maasland focust zich nu vooral op presenteren. Ze ziet vanavond haar eerste Net5-programma, Bridget in Hollywood, in première gaan. “Het aanbod van Net5 kwam precies op het goede moment. Als je 41 jaar bent en een kind van zeven hebt, wil je niet meer elke dag nieuws brengen waarvan je denkt: is dit eigenlijk wel nieuws?

Ze doelt op het oppervlakkige nieuws in Shownieuws. “Ik was toe aan een programma waarin naast grappen en grollen ruimte is voor diepgang en human interest.

Die diepgang vond ze tijdens de opnames van Bridget Hollywood. De eerste aflevering is vanavond om 21.30 uur op Net5.

Het Parool-interview met Maasland kunt u lezen via Blendle.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen