Nieuwe SBS’ers scoren niet: ook Nick & Simon falen

Foto: Studio KastermansArie Boomsma, Dirk Zeelenberg en Nick & Simon hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben alle vier sinds kort een contract bij SBS, maar zijn daar tot nu toe alles behalve succesvol. Nick & Simon maken het wel heel erg bont. Hoewel ze bij RTL 4 grote sterren waren, zetten ze op de vrijdagavond van SBS 6 zeer dramatische kijkcijfers neer met hun tv-show Lekker Nederlands. Die zakte gisteren weg tot een huiveringwekkend slechte 267.000 kijkers en 3,9 procent marktaandeel.

Nick & Simon zijn bij SBS 6 alles behalve publiekstrekkers. Hun programma scoorde gisteren maar liefst 63 procent onder het laatst weekgemiddelde van de zender. Zelfs een herhaling van een oude speelfilm weet doorgaans meer kijkers te bekoren.

Lekker Nederlands, dat verder gedragen wordt door Do en Jurk!, nam het op tegen drie programma’s die wél door de miljoengrens heen kwamen: Flikken Rotterdam op NPO 1, Twee Voor Twaalf op NPO 2 en Nick & Simons vroegere programma The Voice Kids op RTL 4.

De situatie rond Dirk Zeelenberg is zo mogelijk nog schrijnender. De Divorce-acteur is voor twee jaar exclusief onder contract gezet als presentator, maar hij blijkt helemaal niet te kunnen presenteren. Hij deed Thuis Op Zondag zo slecht, dat hij er nog tijdens het seizoen uit is gestapt/gezet. Een behoorlijke blunder van de zender.

Maar ook Arie Boomsma doet het niet best. Hij was succesvol op NPO 3, maar zijn eerste Net5-programma The Island doet het een stuk minder goed. Donderdag keken er nog maar 295.000 mensen.

Het is te hopen dat het beter afloopt met de nieuwste aanwinst van SBS: Irene Moors.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen