Nieuwe VI-baas gaat breuk met RTL 7 niet lijmen

Christiaan Ruesink, die zijn baan als AD-hoofdredacteur per 1 mei inruilt voor dezelfde functie bij Voetbal International, is niet van plan om de breuk tussen het voetbalblad en RTL 7 te lijmen. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Seizoenenlang was Voetbal International de sponsor van de populaire RTL 7-show met Wilfred GeneeJohan Derksen en René van der Gijp. Dat is sinds dit seizoen niet meer zo. Maar Ruesink gaat het niet terugdraaien. “Dat is geen doelstelling op zich.

Voetbal International en de makers van het RTL 7-programma lagen flink met elkaar in de clinch. Vooral de verhouding tussen de bladenmakers en oud-hoofdredacteur Derksen is compleet verstoord.

De onenigheid heeft er wel toe geleid dat Voetbal International nu een stuk minder zichtbaar is op tv. Dat is een zorg voor de nieuwe hoofdredacteur. “We kijken eerst wat VI op alle platforms moet uitstralen. In het blad, op de site en op tv“, geeft hij aan.

Ruesink heeft vertrouwen in de multimediale toekomst van VI. “VI werkt al samen met KPN voor abonnees van die kabelaanbieder. Dat vind ik een heel interessante ontwikkeling.

Het Volkskrant-interview met Ruesink kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Voetbal International breekt met gelijknamige tv-show (januari 2015)
RTL 7-baas wilde niet verder met tijdschrift VI (januari 2015)
Johan Derksen vindt Voetbal International hypocriet (januari 2015)
René van der Gijp: ‘Blad VI wilde zeggenschap’ (januari 2015)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen