Winnares Holland’s Next Top Model weigert contract

Loiza Lamers, die in oktober Holland’s Next Top Model won, weigert de hoofdprijs die bij het RTL 5-programma hoort: een modellencontract ter waarde van 50.000 euro bij Touché Models. Dat vertelde ze donderdagavond in RTL Boulevard. Lamers kon zich niet vinden in de voorwaarden van het contract. “Ik kon mezelf niet vinden in het contract van Touché. Ik wilde aanpassingen maken, maar daar zijn we niet uitgekomen. We hebben samen besloten om onze wegen te scheiden.

Ze neemt geen afstand van de titel. “Ik ben super trots dat ik Holland’s Next Top Model heb gewonnen, dus ik doe absoluut geen afstand van mijn titel. Daar ben ik te trots voor. Die ga ik echt niet afstaan.”

De eerste transgender-winnaar van de show hoopt een ander bureau te vinden. “Ik doe er alles voor om aan de top te komen. Daar zitten soms moeilijke beslissingen aan vast, maar die neem ik. Je moet ook gewoon weer verder en daar ben ik nu mee bezig.”

Next Top Model-presentatrice Anouk Smulders twijfelt of Lamers de goede beslissing heeft genomen. “Ik vind het niet dom, ik snap dat ze zich oriënteert op andere mogelijkheden, maar ze ziet wel over het hoofd dat Touché 25 jaar ervaring heeft.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen