Transgender-personage in Vlaamse GTST

De populaire Vlaamse soapserie Thuis krijgt een transgender-personage. Actrice Leen Dendievel gaat de uitdaging aan. Dat heeft de VRT vandaag laten weten. Thuis-personage Franky kondigde vorig seizoen zijn familie in over zijn transitie van man naar vrouw. Hij keert dit voorjaar terug als Kate, een rol van Dendievel. “Ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip ’transgender’, als voor transgenders zelf.

Dendievel komt niet onvoorbereid op de set. “Toevallig heb ik zelf – nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen- een tijdje geleden een vrouw ‘herontdekt’. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar.

Ze vervolgt: “Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties.

Goede Tijden Slechte Tijden heeft geen transgender in de serie. Wel zijn er vaak homoseksueel-getinte scènes voorbij gekomen.

Ook in Nederland zijn steeds meer transgenders te zien op tv. Holland’s Next Top Model werd vorig jaar gewonnen door een transgender en vanavond begint de Arie Boomsma-show Hij Is Een Zij op NPO 3.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen