Geen contact Dieuwertje en baas Sinterklaasjournaal

Dieuwertje Blok heeft nog geen contact gehad met Ajé Boschhuizen, de eindredacteur van het Sinterklaasjournaal die heeft gedreigd met haar ontslag als presentatrice. Dat vertelt ze vandaag in de VARAgids. Boschhuizen vindt het niet leuk dat Blok zich negatief heeft uitgelaten over Zwarte Piet en sluit haar vertrek niet uit. “Ik heb de eindredacteur nog niet gesproken. Ik gebruik geen enkel medium om te reageren. Als er al wat uit te vechten valt, dan doe ik dat rechtstreeks“, reageert ze.

Blok wil niet op de rel ingaan. “Ik ga hier niet op in. Ik ben geen straatvechter, ik reageer liever binnenshuis. Ik begrijp dat jij en andere media het leuk vinden om te horen wat ik van dat interview vond.

Niet alleen Boschhuizen, maar ook veel kijkers waren boos over Bloks opmerkingen over dat we ‘af moeten van die rare blackface’.

Velen spuwden hun gal via sociale media. “Als je het niet leest, bestaat het ook niet. Die diarree laat ik aan me voorbijgaan. Heerlijk.

Nee, ik ben er in de afgelopen tijd door niemand over aangesproken. Waarschijnlijk zijn de twitteraars te laf. Of is dat gemeenschapje heel erg klein. Ik heb van anderen gehoord dat de opmerkingen die geplaatst werden, heel erg waren.

Het VARAgids-interview met Dieuwertje kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Omroep NTR belooft: ‘Dieuwertje komt gewoon terug’ (december)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen