Peter van der Vorst wil niet The Voice presenteren

Peter van der Vorst wil absoluut geen oppervlakkige tv meer maken. Zelfs de presentatie van The Voice of Holland zou hij afslaan. Dat zegt de RTL 4-presentator vandaag in het AD. Van der Vorst helpt op RTL 4 allerlei schrijnende gevallen en haalt daar veel meer voldoening uit. “Ik hielp ooit Tatjana Šimic aan een man. Dat zou nu niet meer bij me passen. Dat vind ik net iets te oppervlakkig. Ik zou ook geen plezier beleven aan het presenteren van The Voice of Holland. Los van of ik het zou kunnen.

Ook zijn eigen Van Der Vorst Ziet Sterren werd hem te luchtig. “Ik sloeg niet voor niets een seizoen over. Ik werd gek van dat eeuwige wachten in hotelkamers op mensen die vervolgens geen zin hadden in een gesprek. Daarom voortaan meer binnenlandse sterren.

Naast presentator, is Van der Vorst met zijn bedrijf Vorst Media producent van programma’s als Verslaafd en het nieuwe Ik Zorg Voor Jou. “Tv maken kan een heel oppervlakkige bezigheid zijn. Áls je dan een flink budget tot je beschikking hebt, doe er dan iets nuttigs mee. Het moet wel ergens over gaan.

Toch werkt Van der Vorst nu ook aan een programma over vrijgezellen die trouwen zonder elkaar te kennen. “Dat is meer dan een datingshow. Het draait om een wetenschappelijk experiment“, verdedigt hij zich.

Het AD-interview met Van der Vorst kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen