Tina Turner was erg nerveus voor optreden op NPO 1

Foto: EenVandaagTina Turner was ontzettend nerveus voor haar optreden tijdens het Musical Awards Gala, dat woensdagavond te zien was op NPO 1. Dat heeft Maurice Wijnen, die werkzaam is bij theatergigant Stage, gezegd in Shownieuws. Turner reikte in de show een prijs uit aan Stage-oprichter Joop van den Ende. Ze is in het diepste geheim gestrikt door dochter Iris van den Ende, die de musicalshow produceerde. “Normaal gesproken zou het contact via Joop lopen, maar dat kon natuurlijk niet“, vertelt hij.

Iris schreef daarom een brief aan Turner, die met Van den Ende werkt aan een musical over haar leven. “Toen moest ze in het grootste geheim naar Amsterdam gebracht worden in een privévliegtuig. Ze durfde haar hotelkamer niet meer uit, want ze was als de dood dat iemand haar zou zien en dat het zou uitlekken.”

De superster deed er alles aan om niet herkend te worden. “Dus als het kamermeisje aanbelde, vloog ze snel een andere kamer van de suite in. Joop wist echt helemaal van niets.

Van den Ende werd pas ’s avonds verrast door Turner. “Zij was ook bloednerveus, want ze heeft zeven jaar niet meer op het toneel gestaan. Ze woont tegenwoordig in Zwitserland.”

Ze kwam op en zei na afloop: ‘Alle liefde die ik voelde voor de mensen die voor mij gingen staan, was heel bijzonder.’ Ze was gewend dat ze eerste een kunstje moest doen en dat er dan pas wordt geklapt.”

Later op de avond ging Turner met Van den Ende mee naar huis. “Dat was ook in het geheim georganiseerd. Aan het eind van de avond kreeg Iris van Tina en haar man een enorm compliment over hoe ze het programma gemaakt had. Wat dat betreft valt de appel niet ver van de boom als het gaat om talentvol produceren.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen