‘RTL liep bonnetjesaffaire mis door Erland Galjaard’

Foto: EenVandaagNiet Nieuwsuur, maar RTL Nieuws had de bonnetjesaffaire rond topcrimineel Cees H. onthuld als RTL’s tv-baas Erland Galjaard thuis had gegeven. Dat gerucht gaat, stelt RTL Nieuws-adjunct Pieter Klein in de Volkskrant. Galjaard had RTL Nieuws een primeur kunnen bezorgen. “Ja, onze programmadirecteur staat in het rapport van de commissie-Oosting. Die commissie schrijft dat misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink – met wie alles is begonnen – eerst naar RTL ging met nieuws over Cees H.

Klein vervolgt: “De tipgever wilde Galjaard spreken, maar die had volgens zijn secretaresse geen tijd. Of dat echt is gebeurd, heb ik niet gecheckt. Wel weet ik dat Korterink nooit RTL Nieuws heeft benaderd, hij ging naar Nieuwsuur.”

De nieuwsbaas vindt het jammer als Galjaard het daadwerkelijk heeft verpest. “Met de kennis van nu zeg ik: als dit klopt, was het fijn geweest als Erland had gezegd: dit is het verkeerde loket, maar bel onze nieuwsredactie.”

Mijn neiging is altijd om het gesprek aan te gaan met zo’n tipgever.”

Het Volkskrant-interview met Pieter Klein kunt u lezen op hun internetsite.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen