Talpa sluit megadeal met Chinees mediabedrijf

Geplaatst op vr 29 jan 2016 om 9:08

Talpa is een joint venture aangegaan met het toonaangevend Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde. De overeenkomst, die vandaag in Beijing bekend is gemaakt, voorziet in de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van ruim tweehonderd televisieprogramma’s uit de Talpa-catalogus. Als onderdeel van de meerjarige overeenkomst heeft Zhejiang Tangde ook de licentierechten gekocht voor de productie en uitzending van het vijfde tot en met het achtste seizoen van The Voice of China.

Het Chinese bedrijf betaalt 60 miljoen Amerikaanse dollar voor The Voice en steekt daarnaast nog 50 miljoen in de joint venture die de Talpa-formats gaat ontwikkelen voor de lokale markt.

Met deze deal wordt de basis gelegd voor de verdere introductie van Talpa’s televisieformats in Groot-China. De eerste productie die in het kader van de nieuwe overeenkomst in China zal worden uitgezonden, is Talpa’s nieuwste celebrity dansshow Dance Dance Dance.

Ik ben blij deze nieuwe samenwerking met Zhejiang Tangde aan te kunnen kondigen”, zegt John de Mol, oprichter van Talpa. “Ik ben ervan overtuigd dat we een geweldige zakenpartner hebben gevonden met wie we onze activiteiten in Groot-China en daarbuiten kunnen uitbreiden.”

De afgelopen jaren heeft het Chinese televisielandschap een metamorfose ondergaan en China beschikt nu over de capaciteit om grote shows te produceren. We vinden het geweldig om nieuwe ideeën aan te dragen voor de Chinese kijkers, zeker omdat ze massaal naar The Voice of China kijken.

Pim Schmitz, CEO van Talpa Holding, voegt hieraan toe: “Er zijn momenteel 65 lokale versies van The Voice uitgezonden in 180 landen en ik ben er trots op dat de show, die John de Mol en zijn creatieve team in Nederland hebben gemaakt, ook is doorgedrongen tot de harten van de kijkers in China.”

Zhejiang Tangde is actief als producent van film en drama en in China beursgenoteerd. Dankzij de joint-venture met Talpa komt Zhejiang Tangde nu ook met non-scripted formats op de markt.
5 Reacties op “Talpa sluit megadeal met Chinees mediabedrijf”


 1. Anoniem

  Er zullen wel weer allemaal zeik reacties worden geplaatst maar ik vind het prachtig. Goed gedaan. Waar een klein land groot in kan zijn :-)

 2. Anoniem

  Het is toch Kwalpa

 3. Dus

  “Het toonaangevend Chinese mediabedrijf Zhejiang Tangde”? Dat moet “toonaangevendE” zijn. Ze zijn niet toonaangevend Chinees.

 4. otto groeneveld

  Tjap tjoi foe yong hai witte lijst babi panggang saté ajam nasi goreng mihoen ku lo yuk sambal gado gado tiefes Aziaten!

 5. andre

  lekker van de hele chinese muur een automatiek bouwen…….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.