Arie Boomsma verliest kijkers op Net5: -25 procent

Net5 ziet de kijkcijfers van prestigeproject The Island inzakken. De Arie Boomsma-show kwam donderdag met de tweede aflevering uit op 390.000 kijkers en 6 procent marktaandeel, een daling van 25 procent ten opzichte van vorige week. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 sprak vorige week, toen er 522.000 mensen inschakelden, nog van een ‘hoopvolle’ start. In de commerciële doelgroep was het zelfs de beste programma-introductie op de zender sinds 2009. 

Helaas voor Net5 bewegen de kijkcijfers zich één week na de start al behoorlijk de verkeerde kant op. Het is ook jammer voor Boomsma, die zijn succesvolle carrière bij KRO-NCRV heeft ingeruild voor een onzeker avontuur bij SBS.

Toch zijn de cijfers in de commerciële doelgroep nog zeer acceptabel, laat SBS weten. Vorige week werd in de doelgroep 11,6 procent marktaandeel behaald en deze week is dat 9,2 procent. “Dat is voor Net5 heel goed.

The Island luidt de vernieuwing bij Net5 in. Sinds vorige week donderdag heeft het tv-station een nieuw logo en een nieuwe vormgeving.

Net5 wil niet langer alleen vrouwen, maar vrouwen én mannen tussen de 20 en 54 jaar aanspreken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen