Roué Verveer zweeg op RTL 4 bewust over Zwarte Piet

Roué Verveer zweeg bewust over de Zwarte Piet-discussie toen hij twee jaar geleden op Sinterklaasavond te gast was in de Humberto Tan-show RTL Late Night op RTL 4. Dat vertelt de komediant in de Volkskrant. Verveer zat aan tafel om te praten over een theatervoorstelling. “Nederlandse Surinamers sturen mij dan berichten: je zit daar op 5 december, vertel ze over Zwarte Piet, hoor. Ze gaan ervan uit: jij komt op plekken, je bent zwart, je bent van ons, dus moet je namens ons spreken.

Daar heeft Verveer echter helemaal geen zin in. “Moet ik, terwijl het over iets anders ging, ineens over Zwarte Piet beginnen? Humberto wist ook dat hij me daarover niet moest vragen. Dat is niet mijn podium.”

Een zanger zingt liedjes, een dichter schrijft gedichten. Als je wilt weten wat ik van iets vind, moet je naar mijn show komen. Op dat podium vertel ik op mijn manier wat ik vind.”

Verveer maakt grappen over beide kanten. “Ik heb een grap over Nederlanders die bang zijn dat Surinamers Sinterklaas van ze afpakken. Dan zeg ik: volgens mij willen jullie niet dat wij Sinterklaas krijgen. Als wij het organiseren, komt hij pas op 7 december een keer langs.”

Het Volkskrant-interview met Verveer kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen