Prestigeproject Battle on the Dancefloor van start

Geplaatst op wo 20 jan 2016 om 14:41

De kans dat So You Think You Can Dance nog terugkeert is bijzonder klein, maar RTL 5 geeft het dansen niet op. Vanavond start de zender met een nieuwe show in hetzelfde genre: Battle on the Dancefloor. Met het brengen van groot amusement op de woensdagavond hoopt RTL 5 een gat in de markt te hebben gevonden. De zender zal de kijkcijfers met spanning afwachten, want ook het volgende prestigeproject Idols gaat eind maart van start op deze uitzendavond.

Presentator Dennis Weening heeft veel vertrouwen in de show. “In Battle On The Dancefloor krijgen dance crews een podium op een dansvloer die speciaal voor dit programma ontwikkeld is. De crews strijden namelijk niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de dansvloer!

Als een crew de letterlijke battle on the dancefloor verliest, krimpt de dansvloer en wordt de ruimte om te laten wat ze in huis hebben steeds kleiner. De dansers moeten dus álles uit de kast halen om hun dansoppervlakte te behouden. Ik kijk er ontzettend naar uit!

De kundige jury bestaande uit Timor Steffens, Dan Karaty en Pip Pellens let op de kwaliteit en techniek van de crews, maar kijkt ook naar uitstraling en teamwork.

De ruim anderhalf uur durende RTL 5-dansshow neemt het vanavond onder meer op tegen Floortje naar het einde van de wereld op NPO 1, De Slimste Mens op NPO 2 en Puur Geluk op RTL 4.
6 Reacties op “Prestigeproject Battle on the Dancefloor van start”


 1. Anoniem

  Verwacht hier niets van !

 2. Anoniem

  En volgens mij Bonje met de Buren op SBS6?
  Het wordt weer een slagveld, en dat op een doordeweekse dag!

 3. Alex

  Waarom niet op de donderdag, dat is de ultieme avond voor RTL5?

 4. Mark

  Flop! RTL 5 kan alleen op donderdag scoren. Dus hadden ze morgen gewoon tegenover The Island moeten zetten. RTL 4 heeft toch films. Volgende week donderdag krijg je nu Temptation Island. Tegenover The Island dus, ook niet echt slim! Ik verwacht ook best veel van Bizarre Eters, serie 2.

 5. Anoniem

  Waarom werd het laatste seizoen van So you think you can dance zo slecht bekeken? Omdat het op woensdag stond! Dit had op zondag moeten staan. Idols ook! Dennis Weening had met Nicolette beter Idols kunnen doen. Lieke Battle on the dancefloor.

 6. Anoniem

  Tja kansloos
  Heeft wat mogen kosten of heeft me de mol dit betaald

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.