PVV weigert PowNed na kritisch interview

De PVV praat voorlopig niet meer met omroep PowNed, omdat verslaggever Rutger Castricum partijleider Geert Wilders een paar kritische vragen heeft gesteld. Dat onthult de tv-journalist op Twitter. Castricum maakte er tijdens een interview met Wilders geen geheim van dat hij zijn plan om mannelijke vluchtelingen op te sluiten te ver vindt gaan. “Voorlichter Wilders na aanvraag interview: ‘De PVV kan PowNed voorlopig niet helpen. Ik moet voor u oppassen.’ Veelzeggend.

Het PowNed-boegbeeld laat weten dat dit te maken heeft met het korte vraaggesprekje dat hij voor de omroep had met Wilders. Castricum zei tegen de partijleider dat hij zijn plan voor vrijheidsberoving van asielzoekers ‘lachwekkend’ vindt. “ Dan heet je Partij voor de Vrijheid en dan ga je mensen opsluiten voordat ze iets gedaan hebben.”

De PVV wil met dit plan toestanden als in Keulen voorkomen in Nederland. “Dan ga je toch niet iedereen opsluiten? Jullie zijn af en toe helemaal gek geworden“, aldus Castricum.

Wilders vond het zichtbaar niet prettig dat de rechts georiënteerde Castricum het niet met hem eens is. “Dat gaat mij een brug te ver. Dat mag ik toch zeggen?“, zei de verslaggever, waarna de politicus wegliep.

Inmiddels heeft de PVV weer contact opgenomen met Castricum. “Voorlichter PVV belt na mijn tweet. Wil met me praten. Dat kan. Maar wel MET camera.

De beelden van het interview van Castricum met Wilders ziet u op Facebook.

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen