Peter van der Vorst was koninklijk huis al na vijf jaar zat

Geplaatst op za 30 jan 2016 om 15:00

Foto: AVROPeter van der Vorst heeft er absoluut geen spijt van dat hij eind 2014 na vijftien jaar stopte als royaltykenner van RTL Boulevard. Dat vertelt de presentator op Radio 2. Van der Vorst had er eigenlijk al na vijf jaar geen zin meer in. “Ik was daar zó klaar mee, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb dat vijftien jaar gedaan en je praat dan over een klein clubje mensen, die je eigenlijk nooit echt te spreken krijgt. Op een gegeven moment dacht ik: ik heb niets meer te vertellen“, zegt de televisiemaker.

De presentator weet nog precies wanneer hij het écht zat was. “Dat had ik eigenlijk voor het eerst al toen Máxima en Willem-Alexander trouwden. Toen maakte ik het programma Van Koninklijke Huize en Boulevard liep ook. Ik was alleen maar daar mee bezig en toen dacht ik al: ik heb niets nieuws meer te vertellen.”

Toen heb ik het toch nog tien jaar volgehouden en toen de inhuldiging kwam, dacht ik: ik heb een huwelijk gehad én de inhuldiging, ik heb alle hoogtepunten wel gehad.”

Nu volgt Van der Vorst het alleen nog aan de zijlijn. “Maar om daar in RTL Boulevard steeds over te vertellen… Dat doe ik niet meer. Dat mag Marc van der Linden doen. Ik ben er klaar mee en sinds twee jaar doe ik het helemaal niet meer.

Ook zijn royaltyreisjes mist hij niet als hij die van zijn oud-collega’s volgt. “Dan ben ik daar niet jaloers op. Je zit in busjes, moet rennen en vliegen en je ziet echt niets.”
15 Reacties op “Peter van der Vorst was koninklijk huis al na vijf jaar zat”


 1. Anoniem

  Ik snap m wel!

 2. Anoniem

  Ik was hem na 5 minuten al zat

 3. b

  Na 5 jaar al zat en dan nog 10 jaar volhouden. Wurgcontract bij RTL?

 4. erfgooier

  Wat zullen Willem en Maxima blij geweest zijn. Weer een royalty-watcher minder!

 5. erfgooier

  Maar,,, wel 15 jaar een leuk salaris opstrijken!!!

 6. HANS

  LIEGEN IS OOK EEN VAK

 7. Sannie

  Als hij het na 5 jaar zat was dan had hij moeten stoppen……

 8. echtwaar

  Wat een nicht! “Ik was daar zoooo klaar mee…”

 9. otto groeneveld

  Weer zo zeik homo, gestoord word ik ervan.

 10. otto groeneveld

  Overigens zijn de homo’s niet de oorzaak van mijn gestoordheid, hiermee ben ik al sinds mijn geboorte behept.

 11. WJ van de Weetering

  Ik ben al 15 jaar die Peter van der Vorst zat. Zelfingenomen mannetje achter die desk.

 12. koud he

  SBS6 misbruikt Piet Paulusma! De beste man is zwaar verkouden en klinkt echt niet goed! Tjonge, voor het eerst om een hese Piet moeten lachen… maar SBS6: Stuur iemand anders de kou in en laat Piet goed opknappen!!

 13. Germaansecultuur versus de rest van de wereld.

  We wachten best met ‘de terugkeer van Peter van der Vorst’ vooraleer duidelijk is wat dit in de feiten (maar) betekent, en of er niets anders speelt bij hem.

 14. A. Mussert

  Genoeg is genoeg!

 15. DeQuall

  “Peter van der Vorst was koninklijk huis al na vijf jaar zat”

  Menigeen was Van der Vorst al op voorhand zat! Laat staan zijn ‘programma’…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.