Peter van der Vorst was koninklijk huis al na vijf jaar zat

Foto: AVROPeter van der Vorst heeft er absoluut geen spijt van dat hij eind 2014 na vijftien jaar stopte als royaltykenner van RTL Boulevard. Dat vertelt de presentator op Radio 2. Van der Vorst had er eigenlijk al na vijf jaar geen zin meer in. “Ik was daar zó klaar mee, moet ik eerlijk zeggen. Ik heb dat vijftien jaar gedaan en je praat dan over een klein clubje mensen, die je eigenlijk nooit echt te spreken krijgt. Op een gegeven moment dacht ik: ik heb niets meer te vertellen“, zegt de televisiemaker.

De presentator weet nog precies wanneer hij het écht zat was. “Dat had ik eigenlijk voor het eerst al toen Máxima en Willem-Alexander trouwden. Toen maakte ik het programma Van Koninklijke Huize en Boulevard liep ook. Ik was alleen maar daar mee bezig en toen dacht ik al: ik heb niets nieuws meer te vertellen.”

Toen heb ik het toch nog tien jaar volgehouden en toen de inhuldiging kwam, dacht ik: ik heb een huwelijk gehad én de inhuldiging, ik heb alle hoogtepunten wel gehad.”

Nu volgt Van der Vorst het alleen nog aan de zijlijn. “Maar om daar in RTL Boulevard steeds over te vertellen… Dat doe ik niet meer. Dat mag Marc van der Linden doen. Ik ben er klaar mee en sinds twee jaar doe ik het helemaal niet meer.

Ook zijn royaltyreisjes mist hij niet als hij die van zijn oud-collega’s volgt. “Dan ben ik daar niet jaloers op. Je zit in busjes, moet rennen en vliegen en je ziet echt niets.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen