Henkjan Smits vreest voor wurgcontract Voice-winnaar

Geplaatst op za 30 jan 2016 om 13:02

Het is niet ondenkbaar dat Maan door het winnen van The Voice of Holland vast zit aan een wurgcontract dat haar met handen en voeten bindt. Dat heeft Henkjan Smits, voormalig jurylid in Idols en X Factor, gezegd op Radio 2. Smits zou het jammer vinden voor Maan. “Ik weet niet hoe de contracten eruitzien, maar in de tijd van Idols en X Factor had je al vòòrdat je in de finale kwam een contract getekend met wat er gaat gebeuren als je de nummer één, twee of drie wordt.

Dat kan ook nu zo zijn, aldus Smits. “Als je de nummer één wordt, kán het zijn dat zo’n contract jou met handen en voeten bindt aan iets, waardoor je niet de dingen kan doen die je had willen doen als je níet had meegedaan.”

Smits denkt dat Maan het sowieso lastig gaat krijgen. “Als je kijkt naar het aantal hits dat de winnaars hebben, dan valt dat – zeker de laatste jaren – een beetje tegen.”

Je moet als winnaar in elk geval niet achterover leunen en denken: kom me maar halen. Dat is niet zo. Dan begint het harde werken pas. Je moet het zien als opsteker, maar daarna moet je keihard werken.
39 Reacties op “Henkjan Smits vreest voor wurgcontract Voice-winnaar”


 1. Jan

  Dan is Jennie echt de dans ontsprongen, lucky girl.
  Vandaar dat Anouk en Jennie heel erg cool en onverstoorbaar keken bij de uitslag.

 2. pascal

  goh dat weten we toch al lang

  spuit elf is ook wakker (en ja Jan Jennie liet vooraf al weten niet te willen weten maar exposure dus zendtijd/naamsbekendheid te willen)

  15 mins of fame en klaar komen we over 2 jaar bij een hamburgerketen oid tegen

 3. Ja joh

  “dan valt dat – zeker de laatste jaren – een beetje tegen”
  Wat een understatement :)
  Ik kan geen enkele winnaar noemen, laat staan de “hits” die al die “talenten” hebben uitgebracht.

 4. Dombo

  Bij MC hebben ze weer flink last van de accenten. Misschien eens een cursusje “Wanneer gebruik je welke accenten en wanneer juist niet” volgen? Is maar een tip, hoor.

 5. BlaBlaBla

  Hé leeft die blaaskaak ook nog!

  Hij weet niet hoe de contracten er uitzien. Zegt.. “Als dit”, “als dat….”……Ja en als hij met een doos was geboren dan had hij HendrikaJantine geheten!!
  Laat hij eerst eens zijn huiswerk doen of houd je mond!

 6. Spinner&Ritzer

  Wurgcontract of niet, het blijft een zielige vertoning.
  Beetje bekende nummers nazingen van echte artiesten.
  Begin eens met een eigen nummer, dan vallen ze meteen af.
  Dan klinkt het ineens niet meer zo interessant.
  Wat een fake show.

 7. Eef

  Hij heeft wel gelijk!

 8. Spinner&Ritzer

  Beetje bekende nummers nazingen van echte artiesten.
  Begin eens met een eigen nummer, dan vallen ze meteen af.
  Dan klinkt het ineens niet meer zo interessant.

 9. Anoniem

  The greatest hits album van Jamai laat ook nog op zich wachten

 10. erfgooier

  VREEMD:
  is dat alle vier de coaches een kandidaat in de finale hebben(!)
  dat Marco er met zijn pupil als winnaar uit de bus komt nu hij The Voice gaat verlaten.
  Daar is natuurlijk op aangestuurd.
  Stel dat maar een of twee coaches een kandidaat in de finale zouden hebben dan wordt het wel een hele saaie bedoening!
  Die hele jurering en thuisstemmers is natuurlijk een wassen neus en dat is al jaren zo!

 11. Anoniem

  Weet wel zeker dat de winnares aan een wurgcontract vastzit. Maar daar heeft ze zelf voor gekozen. Over een paar maanden horen we al niks meer van haar.

 12. edje

  De vader van Maan is een heel goede TV regisseur. Die zal zijn dochter wel beschermen tegen wurgcontracten en nare mensen die van alles van haar eisen.
  Ik denk zelfs dat hij haar eerst laat studeren. Ze heeft gymnasium gedaan. Intelligent genoeg om zich niet met de eerste de beste in te laten!
  Overigens een erg leuke meid die Maan. Zingt best goed.

 13. Anoniem

  Edje. Maak je geen illusie. Ook Maan zal in het rijtje The Voice eendagsvliegen terecht komen… Dit zijn hypes, leuk voor even.

 14. Ano Nymous

  Edje. Denk je niet dat het een beetje te laat is?
  Deze Maan heeft zich al ingelaten met mensen die van alles van haar eisen en heeft al een wurgcontract getekend.
  Zijn dochter is de komende maanden een speelbal van de platenmaatschappij van John de Mol, met optredens op kermissen en braderieen.
  Maar eigen schuld, na 5 eerdere edities van The Voice en alle mislukkingen daaruit, zou je toch beter moeten weten…niet inlaten met het bedriegelijke circus wat The Voice heet.

 15. Ruud

  Wat een onzin allemaal. Ik ken geen enkele artiest dienares te danken heeft aan een talentenjacht. Je moet het zelf doen. Als je meedoet om verder te gaan als artiest maak je een fout; het is een opstapje, meer niet. De meeste deelnemers zijn zich daarvan bewust, het zijn de buitenstaanders (kijkers enzo) die altijd betweterig reageren. Zij willen dat iemand in een keer een artiest wordt, maar kijken er zelf nooit meer naar om. Zij zijn schuldig aan de zogenaamd mislukte carrières!

 16. Anoniem

  Jongens, wat een domoren hier. Dat kind kan net als Ogene bijvoorbeeld de komende jaren best lekker schnabbelen. Zo kun je die meiden boeken voor een kleine 3500 euro voor een half uur. Daarvan zal zeker 30% van hun zijn. Laten we het slechtste geval nemen dan is dat dus 30% van 7000euro per uur. Kassa. 700euro per chick per uur. 1 uur werken per week en ze zitten al ruim boven modaal. En maar reageren hier hoe ze floppen. Er is meer dan alleen hitlijsten en tv optredens in het artiestenleven

 17. erfgooier

  Maar…. Iris Kroes gaat met haar harpje wel een theatertoer doen!!!! Hoezo in de vergetelheid?

 18. Ano Nymous

  Anonymous 15.43.

  O’G3ne IS geflopt. Daar verandert af en toe een schnabbel niks aan. The Voice zoekt acts die de hitlijsten kunnen bestormen. Geen van elke winnaars van The Voice is daar nooit in terecht gekomen.
  @erfgooier.
  Iris Kroes doet een theatertour? Zo he. Na zoveel jaar ‘bekendheid’ nog steeds geen Ziggodome ofzo? Er zijn artiesten bij die in Ziggodome staan zonder ooit aan The Voice te hebben meegedaan.

 19. Anoniem

  Hhaha, de agenda van O’Gne is ook echt vol. NOT.
  Een paar optredens, jawel, ergens op een pleintje bij winkelcentra…
  wat een groot succes zeg, die meiden…

 20. Anoniem

  erfgooier. Twee collega’s van Iris Kroes doen het al een stuk beter.
  Zo heb je harpiste Livinia Meijer en harpist Remy van Kesteren, die al optredens hebben in het buitenland. En die deden nooit mee aan The Voice…

 21. Anoniem

  Waylon won Hollands Got Talent
  Romy Monteiro werd derde in The Voice

  Daarnaast.. het gaat toch om het programma? niet om wat daarna gebeurd? Daar verdient RTL niets aan..

 22. Anoniem

  De carrière van de winnares is naar de Maan…

 23. Ano Nymous

  Anonymous 16.12
  Je doet net of iedereen haar kent, maar wie is Romy Monteiro precies?

 24. Ano Nymous

  Anonymous 16.12

  Ehm, niet de snuggerste? Het programma noemt zich een talentenjacht dus dan zou het daarom moeten gaan. Als je pretendeert zoiets te zijn, hoort daar ook het goed begeleiden van talenten bij. Gezien ze allemaal geflopt zijn heeft The Voice dus gigantisch gefaald als talentenjacht. Nu draait het inderdaad alleen maar om het programma en de exposure voor de juryleden. Daarom zal de huidige winnares ook gaan floppen. Daar valt nu aan te cashen, over enkele weken is de aandacht voor haar weggeëbt en is het de zoveelste deelneemster/winnares aan The Voice geworden.

 25. Marcel

  Maan zal wel in een musical belanden als ze geluk heeft. Goede stem maar qua zang heb ik betere gehoord dan haar, veels te veel van hetzelfde soundje.
  Ongetwijfeld zal ze bij die platenmaatschappij van Talpa zitten die haar met handen en voeten binden. Ik denk dat ze dan ook alleen muziek gaat uitbrengen wat hun interessant vind en wat commercieel interessant is. Niet wat Maan eigenlijk wil. En dit alles gaat natuurlijk weer veels te lang duren. Kandidaten zouden eigenlijk al voor dat ze in de finale komen al met materiaal de studio in moeten wat bij hun past en waar ze gelukkig mee zijn, en dus niet wat de platenmaatschappij hun opdringt.

 26. Anoniem

  Kunnen ze niet een musical gaan maken over The Voice e.d.?
  Met alle mislukte ex-deelnemers die er aan meedoen. Hebben ze allemaal ook weer eens wat werk…
  Het aantal mislukkingen uit The Voice is inmiddels zo groot daar kan je twee musicalcasts mee samenstellen…

 27. Edje

  Voor een 18 jarige heet dat geen floppen.
  Ze heeft een heel leven voor zich. Ik wil wedden dat ze over een jaar medicijnen gaat studeren. Heerlijk, een zingende arts….

 28. Anoniem

  Dat heet gewoon floppen, Edje. Als je als popster in de markt wordt gezet en je liedjes slaan niet aan ben je gewoon een flop, 18 jaar of niet.
  Het lijkt me inderdaad verstandig dat Maan een studie gaat volgen of een baan gaat zoeken. In dat laatste geval heeft ze in ieder geval een vast inkomen, als zangeres zal dat absoluut onzeker zijn.

 29. Anoniem

  Ik wacht nog steeds op albums van de vorige winnende acts…maar die komen er ook niet meer vrees ik…

 30. Spinner&Ritzer

  ^^

  Laatst nog een 10 tal Ben Saunders nieuw in verpakking gezien bij de kringloop.
  Niemand wil ze…

 31. Yoshi

  Na Iris Kroes heeft geen winnaar meer een album uitgebracht…

  Leona Phillipo, Julia van der Toorn, Ogene?

 32. Anoniem

  Yoshi. Precies, daaraan kun je dus zien dat Voice roem erg betrekkelijk is. De fanatieke Voice kijker haalt het materiaal binnen ten tijde van de show. De rest van Nederland interesseert het geen moer.
  Spinner & Ritzer. Tja de Ben Saunders die bij deelname aan The Voice meerdere nr 1 hits in zijn schoot geworpen kreeg. (lees manipulatie).

 33. Ano Nymous

  Dat heeft een reden, Yoshi. Een album komt pas uit als men daar een winstmarge inziet. De Voicedeelneemster heeft daar absoluut geen medezeggenschap over.
  Leona Phillipo, Julia en O’G3ne zullen gewoon niet goed genoeg opgebracht hebben dus de albums komen er gewoon niet. Gewoon een onderdeel van het bekende getekende wurgcontract. De huidige winnares zal dit ook gaan ondervinden…

 34. Fox Mulder

  Henkjan, als je stoer wil doen vertel dat aan de familie Berk.

 35. magere marc

  Ik weet niet wie maan is. Eigenlijk ken ik alleen brace en ben Saunders. En Jim en Jamai uit dat eerste format. Maar ik behoor dan ook niet tot de doelgroep, en heb ik thuis de afstandsbediening in handen.

 36. Anoniem

  @ Ano Nymous

  Het is dan ook amusement, uitgerekt strontgat.

 37. Erik

  @ yoshi zie dit. Julia heeft wel een album uitgebracht. bol.com

 38. Anja

  Dus Henk Jan is bereid om hieraan mee te doen ( een paar jaar ) en als ie er uit ligt dan begint hij met stront te smijten.

 39. Wesley

  In Engeland lukt het anders wel met talentenjachten, de reden, Simon Cowell!, de meest invloedrijkste persoon in muziekland daar, in Nederland missen we zo’n persoon, en dit is grotendeels de reden dat hier iedereen flopt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.