Henkjan Smits vreest voor wurgcontract Voice-winnaar

Het is niet ondenkbaar dat Maan door het winnen van The Voice of Holland vast zit aan een wurgcontract dat haar met handen en voeten bindt. Dat heeft Henkjan Smits, voormalig jurylid in Idols en X Factor, gezegd op Radio 2. Smits zou het jammer vinden voor Maan. “Ik weet niet hoe de contracten eruitzien, maar in de tijd van Idols en X Factor had je al vòòrdat je in de finale kwam een contract getekend met wat er gaat gebeuren als je de nummer één, twee of drie wordt.

Dat kan ook nu zo zijn, aldus Smits. “Als je de nummer één wordt, kán het zijn dat zo’n contract jou met handen en voeten bindt aan iets, waardoor je niet de dingen kan doen die je had willen doen als je níet had meegedaan.”

Smits denkt dat Maan het sowieso lastig gaat krijgen. “Als je kijkt naar het aantal hits dat de winnaars hebben, dan valt dat – zeker de laatste jaren – een beetje tegen.”

Je moet als winnaar in elk geval niet achterover leunen en denken: kom me maar halen. Dat is niet zo. Dan begint het harde werken pas. Je moet het zien als opsteker, maar daarna moet je keihard werken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen