NOS-baas: ‘Opening RTL Nieuws soms veel te dun’

Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van het NOS Journaal, vindt de opening van het RTL Nieuws zo nu en dan véél te mager. Dat zegt hij in een interview met RTL Nieuws-baas Harm Taselaar in Villamedia. Gelauff is kritisch tegen Taselaar. “Jullie kunnen nogal eens kort door de bocht gaan. Bij RTL Nieuws kan een individuele moordzaak een opening zijn, terwijl wij het afdoen als kortje. Soms zijn jullie openingen zelfs zo dun in onze ogen, dat wij er helemaal niks mee doen“, zegt hij.

Taselaar confronteert Gelauff in het interview met zijn uitspraken die hij deze maand deed in het NRC. Daarin noemde hij RTL Nieuws ‘simpeler’ en ‘oppervlakkiger’. “Ik heb de verschillen proberen te beschrijven. Dat betekent niet per definitie dat jullie het heel fout doen en wij heel goed. RTL Nieuws heeft een ander format, een andere benadering“, reageert Gelauff.

Een simpelere benadering, vervolgt hij. “Kijk, het heeft natuurlijk ook te maken met zaken als breedte en diepte van onderwerpen. Wij hebben vijf minuten langer dan jullie. Maar dat is niet de kern. Het NOS Journaal biedt gewoon meer achtergronden. Verder zit het in toon en keuzes.

Taselaar vindt het wel ontzettend goed dat RTL Nieuws er is. “Organisaties als de NOS en in mindere mate RTL zorgen voor de zo noodzakelijke verbindingen in de samenleving. Als dat niet meer het geval zou zijn, dan kan dat leiden tot een soort standstill van het openbaar bestuur. Daar maak ik me dan wel weer zorgen over.

Het interview van de RTL-nieuwsbaas met de NOS-nieuwsbaas kunt u lezen op de website van Villamedia.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen