‘Wat moet Valerio-show Valhalla bij de NPO?’

Het standpunt van Sander Dekker dat amusement om het amusement geen taak is van de NPO, wordt door veel omroepgezichten niet omarmd. Maar het programma Valhalla van Valerio Zeno toont toch echt aan dat de staatssecretaris van Media best een beetje gelijk heeft, vindt tv-recensent Willem Pekelder van dagblad Trouw. “Misschien moet Hilversum zich oefenen in wat meer zelfreflectie. Laat de tv-bazen bijvoorbeeld eens goed kijken naar Valhalla.

Te plat en te oppervlakkig, vindt Pekelder het programma. “Alleen de titel al is een toonbeeld van gemakzucht en zouteloosheid: een samentrekking van Valerio, de presentator, en Walhalla, de hemel.”

Valhalla willigt wensen van kijkers in. Dat is al een totaal uitgekauwd format, maar inhoudelijk laat het programma ook nog eens te wensen over, vindt Pekelder. “Deze week was er ene Yoran die graag een salsa-bad wilde.

Vervolgens werden er ook nog mensen blij gemaakt met een chocoladebed en champagnebad. “Wat een fijn publiek programma toch, en wat een verantwoorde besteding van belastinggeld.

Valhalla trok maandagavond slechts 253.000 kijkers naar NPO 3, goed voor 4 procent marktaandeel.

De Trouw-column van Pekelder kunt u lezen via Blendle.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen