Eva Jinek wil niet Jeroen Pauw opzij schuiven

Het is niet de bedoeling van Eva Jinek om met haar talkshow Jinek het plekje van Jeroen Pauw over te nemen. Dat zegt ze in een interview met de Viva. Jinek zendt uit in de zomerstop en winterstop van Pauw, maar doet qua kijkcijfers niet voor hem onder. Toch is het niet haar bedoeling om Pauw eruit te wippen. “Nee. Ik wil vooral zelf beter worden. Vorig jaar was ik the new kid on the block en ik zie mezelf nog altijd als het kleintje onder de talkshowhosts“, vertelt ze.

De presentatrice wil vooral nog heel veel leren. “Ik probeer steeds meer los te laten, door bijvoorbeeld mijn papieren weg te doen of slechts één enkele vraag op mijn kaartje te hebben. Dat is eng, maar ik heb vanaf het begin gezegd dat ik alles wil proberen en leren voor dit programma.

Pauw heeft de vluchtelingencrisis tot zijn speerpunt gemaakt. Jinek zit persoonlijk iets dichterbij het onderwerp. “Maar ik probeer geen actor te worden in het debat. Ik zou het pathetisch vinden om mezelf of mijn ouders op te voeren. Ook omdat het probleem enorm is.

Jinek wil niet te persoonlijk worden in haar talkshow. “Ik ben huiverig om hier heel stellig over te zijn. Als ik stellig ben, kleurt dat de gesprekken in mijn programma te veel. Dat vervreemdt mij van mensen die er anders over denken.

Jinek heeft nog een hele februarimaand voor de boeg. In maart keert Pauw terug van zijn winterstop.

Het Viva-interview met Jinek kunt u lezen via Blendle.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen