Monic Hendrickx: ‘GTST’ers hele dag met imago bezig’

Foto: Leendert JansenPenoza-ster Monic Hendrickx vindt dat de acteurs van Goede Tijden Slechte Tijden wel heel erg veel met hun imago bezig zijn. Dat laat ze weten in HP/DeTijd. Ongelooflijk, vindt Hendrickx het. “Ik ben gevraagd door een paar spelers van GTST om ze te coachen, wat een wereld is dat. Het merendeel was vooral gefocust op hun telefoon. Heel de dag zijn ze bezig met: hoe zet ik mezelf in de markt? Het lijkt me gewoon een heftige wereld, dat van het lopendebandacteren“, zo laat ze weten.

Hendrickx vraagt zich af of een soap wel een goede leerschool is voor acteurs. “Je moet maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. Er is helemaal geen tijd voor reflectie. Dat heb je op een toneelschool natuurlijk wel. Daar heb je een soort luxe atelier waarin je kan uitvinden wat je wel en niet goed kan. Wat je wel en niet mooi vindt.”

GTST is in elk geval een harde leerschool, meent ze. “Ook omdat je meteen bekend wordt.”

Acteurs in GTST hebben wel veel zekerheid: elke dag weer mogen ze acteren en krijgen ze betaald. Dat heeft Hendrickx niet. “Ik vind dat wel onzeker. Bij iedere rol denk ik: dit is de laatste, en daarna is er niks.

Het HP/DeTijd-interview met Hendrickx kunt u lezen via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen