Humberto Tan reageert op stijgende kijkcijfers Jinek

Humberto Tan maakt zich er niet druk om dat Eva Jinek hem meer dan ooit op de hielen zit. Dat gaf de RTL Late Night-presentator maandagavond aan in zijn eigen talkshow. Jinek heeft sinds de start van haar talkshow in totaal twee keer meer kijkers gescoord dan RTL Late Night. Allebei de keren waren deze maand. “Ik kijk niet zo zeer naar Jinek of naar Pauw, zelfs niet als de kijkcijfers daar hoger zijn. Ook niet als de kijkcijfers bij ons vaak hoger zijn. Het gaat erom of je zelf tevreden bent.”

Toch vindt Tan de kijkcijfers wel belangrijk. “De kijkcijfers zijn een weerslag van of het goed is geweest. Op vrijdagavond zit het in elk geval goed dankzij The Voice, dat scheelt. Maar je moet vooral kijken naar jezelf.

Tan staat elke ochtend vroeg op om de kijkcijfers te bekijken. “Soms heb je een gevoel bij een uitzending en dan denk je: hoezo zo weinig? En soms andersom. Het is moeilijk om daar een vinger achter te krijgen. Je moet blijven vernieuwen en fris en fruitig blijven. Je moet echter vooral naar jezelf kijken.

Als het aan tv-koningin Linda de Mol ligt wordt Jinek in de toekomst net als Tan bekroond tot Omroepman/vrouw van het Jaar. “Als je kijkt naar tv-persoonlijkheden, dan zou je best kunnen denken dat een Eva Jinek, die ook het gevoel van de dag bepaalt, een goede kanshebster zou zijn ooit.”

Ik zou het wel leuk vinden als er wat meer vrouwen bij komen in het rijtje. De winnaars komen elk jaar bij elkaar en dan zijn we als vrouwen wel ondervertegenwoordigd.”

Zelf moet De Mol niet denken aan een dagelijkse talkshow. “Nee, dat denk ik niet. Ik doe het één week per jaar aan het begin van de zomer. Daar ben ik dusdanig lang mee bezig, dat je er niets bij kunt doen.”

Als je dat doet, staat je hele dag in het teken van het programma dat je ’s avonds moet maken. Ik doe er zo veel andere dingen bij die ik leuk vind, dat het te stressvol en te druk in mijn hoofd zou zijn.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen