John de Mol deelt kleding uit aan vluchtelingen

De bewoners van het asielzoekerscentrum in Crailo lopen rond in kleding van John de Mol. Hij heeft er flink Sinterklaas lopen spelen. Dat onthult zijn zoon Johnny de Mol in een interview met de Televizier. Het azc in Crailo ligt naast het terrein van De Mols tv-productie Utopia. “Mijn vader steunt goede doelen, al doet hij dat liever anoniem. Maar ik kan je verzekeren dat het niet de Kerstman was die de bewoners van het azc bij Utopia heeft voorzien van nieuwe kleren en spullen.

Zoon Johnny vindt het ook belangrijk om vrijgevig te zijn. “Het klinkt misschien zoetsappig, maar ik ben opgevoed met het idee dat áls je in de gelukkige positie verkeert iets voor een ander te kunnen doen, je dat zeker niet moet laten.

Ook de rest van zijn beroemde familie geeft aan goede doelen, weet hij. “Mijn moeder Willeke treedt al jaren belangeloos op voor gehandicapten en ouderen. Linda helpt met haar LINDA.Foundation gezinnen die het financieel zwaar hebben. Zelf ben ik ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind.

Verder is de familie De Mol vooral goed in tv-maken. Net als zijn vader, moeder én tante heeft Johnny nu een Gouden Televizier-Ring. Dat is echter geen onderwerp van gesprek binnen de familie. “Nee joh. Succes is binnen de familie geen onderlinge concurrentiestrijd.”

We schuiven met Kerst ook niet aan met onze Ringen. Al geef ik toe dat ik er wel een stuk relaxter zit nu ik er óók een heb.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen