Annemiek Schrijver: ‘Gek van kijkcijferterreur NPO’

Annemiek Schrijver, die voor KRO-NCRV levensbeschouwelijke programma’s maakt op NPO 1 en Radio 5, vindt dat de NPO te veel gefocust is op kijkcijfers. Dat vertelt ze in de Avrobode. Schrijver vreest dat het ten koste gaat van de verdieping. “De kijkcijferterreur bij de NPO is natuurlijk te gek, alle programma’s moeten scoren terwijl de publieke omroep daar nou juist niet voor bedoeld is. Daardoor raken we mooie programma’s als Opium kwijt“, vertelt de presentatrice.

De presentatrice heeft ook kritiek op het commerciële RTL 4. “Hoe oprecht geweldig ik Robert ten Brink en All you need is love ook vind, ’niemand mag met Kerst alleen zijn’ is natuurlijk ook terreur van de bovenste plank. Weer zo’n opgelegde regel waardoor mensen die wél alleen zijn nog eens extra het idee krijgen dat ze niet normaal zijn.

Zelf houdt Schrijver zich bezig met liefdevolle programma’s. Ze is afkomstig van de kerkelijke IKON, waar ze tot vorig jaar werkte. Haar IKON-tijd heeft ze niet op een traditionele manier afgesloten. “Toen ik wegging bij de IKON, ben ik als een dief in de nacht vertrokken.”

“Eigenlijk moet je natuurlijk een afscheidsfeestje houden of uit eten gaan met iedereen. Maar afscheid bestaat niet in mijn wereld. Er is altijd verbinding. Ook zonder afspraken.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen