Zeer magere luistercijfers 3FM tijdens Serious Request

Normaal gesproken helpt de actie Serious Request 3FM aan een flinke boost in de meetperiode november-december, maar ditmaal blijven de luistercijfers wat achter. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek. Nadat 3FM in de periode oktober-november zijn laagste marktaandeel in zeven jaar tijd noteerde (7,8 procent), steeg ze in de Serious Request-periode november-december niet verder dan 8,0 procent. De laatste keer dat in deze periode nog lager werd gescoord, was in 2005.

Al met al was 3FM in november-december de vijfde zender van het land. Zusterzender Radio 2 deed het veel beter met zijn eigen radio-evenement tijdens de feestdagen: de Top 2000. Radio 2 nam het marktleiderschap in deze periode over van Radio 538 en scoorde 13,4 procent marktaandeel.

Jurre Bosman, zenderbaas van Radio 2, is trots op deze cijfers. “Het is geweldig om te zien dat de Top 2000 generaties verbindt: zowel jong als oud luistert en kijkt massaal naar de Top 2000 op NPO Radio 2. Het bewijst dat muziek van alle leeftijden en de lijst van iedereen is. Ik ben blij dat we als publieke zender zo’n saamhorigheidsgevoel kunnen creëren in Nederland.

De andere meest beluisterde zenders waren Radio 538 (10,4 procent), Sky Radio (10,4 procent) en Qmusic (8,7 procent).

Sky Radio-baas Uunco Cerfontaine is trots: “Het is geweldig dat zoveel mensen in november en december naar Sky Radio luisterden. Er is vooral in de decembermaand veel concurrentie, maar luisteraars weten gelukkig dat de ultieme kerstsfeer alleen te vinden is bij The Christmas Station.”

De luistercijfers van november-december kunt u vinden via de website van het Nationaal Luister Onderzoek.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen