Claudia de Breij ergert zich aan netmanagers NPO

Claudia de Breij ergert zich er behoorlijk aan dat de NPO zo veel baasjes met een mening heeft rondlopen. Dat zegt de VARA-presentatrice in VARAgids. Het is één van de redenen dat De Breij niet meer zo graag tv-programma’s maakt. “Dat hele systeem van netmanagers en zendercoördinatoren: dat is zó stupide en heeft zo’n willekeur. Dan zegt de omroep ‘het moet heel erg jíj worden’ en de netmanager na de pilot ‘het is te veel Claudia’. Dan ben ik naar huis“, aldus de cabaretière.

De Breij heeft geen zin om daaraan te onderwerpen. “Zeg nooit nooit, maar voorlopig doe ik het niet meer. De VARA is mij erg trouw, maar de omroep is altijd afhankelijk van welk mannetje op dat moment netmanager mag spelen.

Toch verdient tv over het algemeen ontzettend goed, weet ook De Breij. Maar: “Ik verdien liever veel minder en heb liever minder zekerheid, als ik zelf kan bepalen wat ik doe. Dat stomme afwachten…”

Terugblikkend op haar tv-carrière ziet De Breij Claudia Op Vrijdag als het meest geslaagd. “Het stond dicht bij mezelf. Het werd ook goed bekeken, maar het seizoen erna was het er opeens niet meer. God weet waarom.”

Ik ben dan weer schuchter en denk dat het heel kut zal zijn geweest, maar niemand me dat durft te zeggen. Ik ga dus niet op hoge poten naar de directie. Later heb ik daar spijt van gehad.”

Het VARAgids-interview met De Breij kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen