Dan Karaty hoopt op Lip Sync Battle bij RTL of SBS

Geplaatst op Mon 11 Jan 2016 om 10:35

Dan Karaty, bekend als jurylid in tv-programma’s van RTL, hoopt dat de Nederlandse televisie een eigen versie van de Amerikaanse Spike-show Lip Sync Battle gaat maken. Dat zegt hij op Twitter. Karaty is lyrisch over de show. “Nederland! Hebben jullie de laatste Lip Sync Battle met Channing Tatum als Beyoncé gezien. We MOETEN deze show hier doen. Het is geweldig! Als jullie het gaan uitzenden, zal ik optreden als Britney Spears met I’m A Slave For You“, zegt de Amerikaan.

In een andere tweet haalt Karaty de hoge kijkcijfers van Lip Sync Battle in de commercieel interessante doelgroep 20 tot 34-jarigen aan. “Ik herhaal mijn oproep over deze show!“, zegt hij.

Karaty richt zijn oproep aan drie Nederlandse tv-stations: RTL 4, RTL 5 en SBS 6. De choreograaf was tot nu toe alleen te zien in programma’s van SBSRTL

De Amerikaan lijkt er niet van op de hoogte te zijn dat RTL 4 een kopie van Lip Sync Battle heeft uitgezonden met de hyperactieve Jandino Asporaat als presentator: Playback Je Gek.

Niet alle kijkers van Lip Sync Battle waren daar echter gecharmeerd van. “We vinden het super super super jammer dat dit geweldige programma niet op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden.. Screw de Nederlandse Playback je Gek! Wij willen Lip Sync Battle met echte sterren!“, schrijft vrouwenblog Smkn Guns bijvoorbeeld.

Lip Sync Battle is ook te zien in Nederland. De show wordt ook bij ons uitgezonden op Spike, dat sinds kort te zien is in de avonduren op het kanaal van Nickelodeon.

Channing Tatum in Lip Sync Battle:
11 Reacties op “Dan Karaty hoopt op Lip Sync Battle bij RTL of SBS”


 1. echtwaar

  1. RTL heeft al zo’n programma
  2. Dan is van RTL en niet SBS MC!

 2. BRK

  Lip Sync Battle, een vreselijk overdreven Amerikaans programma. Dat overdreven gedoe hebben ze ook proberen neer te zetten bij Playback Je Gek, was daar niet gecharmeerd van. En daarbij: dit fragment hierboven is toch gewoon de Sterren Playbackshow van vroeger?

  Overigens:

  ‘Karaty richt zijn oproep aan drie Nederlandse tv-stations: RTL 4, RTL 5 en SBS 6. De choreograaf was tot nu toe alleen te zien in programma’s van SBS.’

  Dat laatste moet RTL zijn.

 3. Nick Houtsma

  werkt hier niet, is mooi aangezien het dik en dik amerikaanse show is. Zijn wij te nuchter voor. En voor je t weet zetten ze jandino als host in en ben je weg.

 4. Willemijn

  Of je doet het met de echte Henny Huisman, de sterrenplaybackshow, dan wordt het wel leuk!

 5. Anony Muis

  Dat heeft RTL al grotendeels gedaan met Let’s Dance van Carlo en Irene!

 6. gtstfites

  Die troep wordt al op Spike uitgezonden. Ik wil Teennick weer terug.

 7. Bart Wijnen

  Dit programma werkt alleen als je wat aansprekende sterren in je land beschikbaar hebt. USA en Engeland hebben nog wel wat achter de hand, maar in Nederland is dat toch een stuk beperkter. Zie je het al voor je, Albert Verlinde als Frans Bauer, waarbij de echte Frans het podium opkomt tijdens de act? Dat heeft toch een andere uitstraling dan de gasten in het originele programma.

 8. RB

  @echtwaar
  @BRK

  MC heeft het “verbeterd”. Nu staat er “in programma’s van SBSRTL”. Vraag me af wanneer ze eens leren de boel te checken alvorens iets te plaatsen. Waarschijnlijk nooit.

 9. Pure

  Dus als ik het goed begrijp spreekt hij nu vloeiend Nederlands. Of heeft MC de boel vertaald en dat niet gemeld?

 10. Mark

  SBS 6!!!! Snel leg ‘m vast!!! Dikke Hit wordt dat Lip Sync Battle. Is eigenlijk gewoon de Sterren Playback Show, maar nog leuk.

 11. dus

  Wat een idiote opmerking; blijkbaar de Talpa rip off Playback Je Gek niet gezien.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.