Undercover Boss-marathon bezorgt RTL Z recordavond

Foto: MAXRTL Z heeft zijn meest bekeken avond ooit achter de rug. Het station noteerde zondagavond 1 procent marktaandeel en was daarmee de veertiende zender van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het record van RTL Z is niet te danken aan journalistieke of verdiepende programma’s, waar het 24 uurs-kanaal voor is opgericht, maar aan een Undercover Boss-marathon. Het programma was van 20.30 tot 01.30 uur te zien en trok op het hoogtepunt 112.000 kijkers.

Deze score werd neergezet door de aflevering van half elf. Het bijbehorende marktaandeel was 2,4 procent. De aflevering van half twaalf trok 110.000 kijkers en maar liefst 5 procent marktaandeel.

Het avondmarktaandeel van 1 procent is veel hoger dan het RTL Z-gemiddelde. Vorige maand werd ’s avonds gemiddeld 0,4 procent marktaandeel neergezet.

Daar de journalistieke en verdiepende avondprogramma’s van RTL Z niet scoren zoals gehoopt, zendt het station sinds deze week in de vooravond realityprogramma’s uit tussen 18.30 en 20.30 uur.

Lees ook: RTL Z krijgt vooravond vol buitenlandse realityshows (december)

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen