Angela Groothuizen weigert deelname Wie is de Mol

Angela Groothuizen weigert om mee te doen als kandidaat in de kijkcijferhit Wie is de Mol. Dat heeft de RTL 4-ster gezegd op 100% NL. Groothuizen presenteerde de eerste vijf seizoenen, maar werd daarna keihard ontslagen door de AVRO. Dat vindt ze nog altijd jammer. “Ik zou nooit meedoen. Ik heb het opgezet met een paar mensen en hebben echt wel de basis neergezet. Ik kijk eigenlijk nooit. Soms als ik thuis ben en het is er, dan kijk ik wel. Maar ik ga er niet voor zitten“, zo laat ze weten.

Wie is de Mol werd pas echt een groot succes met bekende Nederlanders. De eerste celebrity-versie van de show was het vijfde seizoen. “We deden het altijd met onbekende Nederlanders en hebben het één keer met bekende Nederlanders gedaan. Net toen die serie klaar was en het een hitserie was, ging ik weg bij de AVRO.”

Overigens gunt Groothuizen de makers het succes van Wie is de Mol van harte. “Het zijn mijn vrienden die het maken.”

Groothuizen werd destijds aan de kant gezet, omdat de AVRO wilde vernieuwen en verjongen. Ze werd opgevolgd door Karel van de Graaf. “Dat was toen echt een klap in mijn gezicht, ik voelde me echt gedumpt. Als oud vuil aan de kant gezet na zo veel dienstjaren“, zei ze eerder.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen