Zenderbaas René Oosterman per direct weg bij SBS 6

Foto: EenVandaagRené Oosterman stopt per direct als zenderbaas van SBS 6. Na twee jaar legt hij deze topfunctie neer ‘vanwege de veranderde invulling van deze positie’. Dat heeft SBS vanavond bevestigd in een persbericht. Oosterman zegt in een korte officiële reactie terug te kijken op een mooie tijd. “Als zendermanager zit je op een bijzondere plek waar ik met veel plezier op terugkijk. Het waren soms turbulente tijden maar het afgelopen halfjaar is met de groei de rust bij SBS6 wel teruggekeerd.

Peter Lubbers, de tv-directeur van SBS, laat weten: “René heeft zich de afgelopen jaren in bijzonder competitieve omstandigheden enorm ingezet voor SBS 6. Ik wil René dan ook heel erg bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en wens hem succes met zijn volgende stap.

Het vertrek van Oosterman volgt vlak na het floppen van de dure vrijdagshow Mindmasters Live, die na slechts twee afleveringen van de buis is gehaald. Toch moet het besluit los worden gezien van de kijkcijfers, laat SBS weten. Het zou een puur inhoudelijke kwestie zijn.

Volgens De Telegraaf vertrekt Oosterman ‘niet geheel uit vrij wil’. De krant vindt zijn vertrek onverwacht, omdat SBS 6 sinds de start van dit tv-seizoen juist is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat komt voor een groot deel echter door de dure Champions League.

Buiten hits als de Champions League, Utopia, Dokter Tinus en de succesvolle late avond om, worstelt SBS 6 nog steeds met de programmering. Zo is de woensdagavond met De Grote Herkansing en Waarom Wachten momenteel ook weinig succesvol.

Eerder dit jaar werd Remko van Westerloo, de tv-directeur van SBS, al aan de kant gezet. Zijn opvolger Peter Lubbers neemt voorlopig ook de taken van Oosterman waar.

René Oosterman werkt al meer dan dertig jaar in diverse functies in de tv-branche, zowel bij producenten als aan de kant van de zenders. In de jaren 90 was hij ook zenderbaas van RTL 4.

Lees ook: René Oosterman nieuwe zenderbaas SBS 6 (november 2013)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen