Henny Huisman gelooft in SBS-baas Peter Lubbers

Henny Huisman heeft veel vertrouwen in Peter Lubbers, die in januari begon als televisiedirecteur bij SBS. Dat vertelt hij in de Revu-special De Beste TV-Gids Ooit. Huisman voelt zich buitengewoon thuis bij SBS. “De nieuwe baas Peter Lubbers is een ontzettend fijne man die er kijk op heeft. Hij maakt van SBS weer een echte familiezender. Niet moeilijk doen, maar gewoon op vaste tijden Hart van Nederland, Shownieuws en daarna Piet Paulusma. Mensen zijn gewoontedieren, die vinden dat fijn.

De presentator vindt het ook fijn dat SBS niet allergisch is voor oudere tv-kijkers. “Peter Lubbers begrijpt heel goed dat je geen familiezender kunt hebben als je je alleen richt op de groep 20-49 jaar, de zogenaamde ‘boodschappers’.”

Nu hebben ze de Rijdende Rechter binnengehaald, dat is een kijkcijferkanon voor ouderen. Jongeren kijken steeds minder televisie en daardoor zijn ouderen een hartstikke belangrijke doelgroep.”

Huisman is bij SBS te zien met Surprise Surprise. Dat blijft hij doen. “Voor mijn gevoel is dit wel het eindstation. Ik vind dit een ongelooflijk fijne club mensen. Als zij mij onverhoopt niet meer willen, dan stop ik ermee.

Lees het hele interview met Huisman in de Revu (via Blendle).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen