Veel meer Videoland-abonnees ‘dankzij Zwarte Tulp’

Foto: Kastermans FotografieHet klantenbestand van RTL’s videodienst Videoland, de Nederlandse tegenhanger van Netflix, is in het eerste jaar als abonnementsdienst gegroeid met meer dan 200 procent. Dat heeft RTL vandaag laten weten. RTL maakt niet bekend hoeveel klanten Videoland heeft, maar wel dat er een enorme stijging in zit. “Dit is mede te danken aan het succes van eigen serie Zwarte Tulp“, aldus RTL, verwijzend naar de serie die eerst op Videoland en een paar maanden later op RTL 4 wordt uitgezonden.

Andere redenen voor het groeiende klantenbestand zijn volgens RTL een kwalitatief aanbod, een verbeterd product met nieuw design, de inzet van campagnes en acties in samenwerking met Kruidvat, M&M’s, EMESA en Google Chromecast. “Hiermee pakt Videoland een stevige tweede positie in de video on demand markt.”

70 procent van de gekeken content in 2015 waren series tegenover 30 procent films. “Hiervan werd 47 procent gekeken via mobiel (smartphone/tablet), 29 procent via smart TV en 27 procent via web. Op het grote scherm kijken via Google Chromecast of Apple TV wordt hierin niet meegerekend.

Steeds meer abonnees keken zo snel mogelijk een heel seizoen af (bingewatchen). “De hitseries Zwarte Tulp en Divorce werden gemiddeld in slechts enkele dagen gebingewatched in 2015. Uit het internationale aanbod werd de serie ‘Broadchurch’ het snelst gebingewatched.”

De top drie meest bekeken titels zijn Zwarte Tulp, Divorce en Smoorverliefd. “De soap Goede Tijden, Slechte Tijden maakt pas sinds september onderdeel uit van het aanbod, maar staat nu al in de top 5 van best bekeken titels van 2015.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen