‘VARA zet Claudia de Breij op oudejaarsconference’

De VARA zet zijn eigen omroepgezicht Claudia de Breij op de prestigieuze Oudejaarsconference. Ze gaat de editie van 2016 verzorgen. Dat meldt althans De Telegraaf vandaag. De Telegraaf brengt het nieuws zeer stellig, maar heeft nog geen bevestiging gekregen. “De Breij wil het nieuws zelf niet bevestigen, maar ontkent het ook zeker niet… De VARA wil het nieuws namelijk pas in het nieuwe jaar naar buiten brengen om Herman Finkers niet in de wielen te rijden, die dit jaar de conference doet.

De presentatrice en comédienne zei recentelijk nog dat de oudejaarsconference een droom voor haar is. “Dat vind ik echt het summum. Het is op cabaretgebied wel de heilige graal, hoewel de laatste tijd een beetje aan inflatie onderhevig. Maar Youp haalde toch nog twee miljoen kijkers vorig jaar, geloof ik.”

En die kijkcijfers maken me niet eens uit. Het is veel meer de positie op die avond en het commentaar mogen geven op het afgelopen jaar. Dat is toch schitterend?

NPO 1 zendt op oudejaarsavond traditiegetrouw een conference uit waarin een cabaretier terugblikt op het afgelopen jaar. Youp van ’t Hek trok op de laatste oudejaarsavond 2,4 miljoen kijkers (34 procent marktaandeel).

Het artikel over Claudia de Breij leest u vandaag in De Telegraaf (via Blendle).

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen