Van Nieuwkerk begrijpt ophef over sms-interview

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk begrijpt de ophef die in september ontstond over zijn onbegrijpelijke interview met Volkskrant Magazine. Dat zegt hij vandaag op Nu.nl. Volkskrant Magazine publiceerde een interview met Van Nieuwkerk op basis van ’14 sms’jes en 45 e-mails’. “Ik snap dat dat voor heel veel journalisten een reden is om ‘nee’ te zeggen“, vertelt hij. “Ik ben nogal gereserveerd wat betreft lange interviews en als ik het doe, is het schriftelijk. Dan kan ik even nadenken, dat vind ik prettig.

Voor de journalist van Volkskrant Magazine was de eis van Van Nieuwkerk geen reden om ‘nee’ te zeggen. “Deze jongen ging akkoord met dit experiment en heeft er iets moois van gemaakt.

Op de vraag of Van Nieuwkerk wel genoegen zou nemen met een gast die zich alleen per e-mail en sms wil laten interviewen, zegt hij: “Of ik het zelf had geaccepteerd, weet ik niet. Maar goed: ik doe het zo en ik heb er alle vrede mee dat journalisten hier nee tegen zeggen. Dat vind ik ook helemaal niet erg.”

Lees ook:
Matthijs van Nieuwkerk ziet een roestbruine koe (september)
Volkskrant verdedigt interview Matthijs van Nieuwkerk (september)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen