SBS 6 verlengt Hart en Show: Potter-kijkers woest

Foto: RVDASBS 6 is gestopt met het uitzenden van mini-edities van Hart van Nederland en Shownieuws op avonden met een lange film. Goed voor de kijkcijfers, maar de filmkijkers zijn woest. Dat blijkt uit reacties op sociale media. Hart en Show zijn dé steunpilaren van SBS 6, die het avondgemiddelde van de zender avond aan avond weten op te krikken. Maar tot dinsdag werden die belangrijke programma’s gedecimeerd tot minirubriekjes als er een lange film op het menu stond.

Films die langer dan twee uur duren kennen bij SBS 6 een extra lange pauze om 22.30 uur, het vaste tijdstip van het nieuwsblok met Hart van Nederland en Shownieuws. Om de filmkijkers niet al te veel te ergeren is lange tijd gekozen voor het uitzenden van mini-edities van deze programma’s.

Met het uitzenden van mini-edities van Hart en Show snijdt SBS 6 zichzelf echter in de vingers. Hart en Show zijn kijkcijfertoppers en tot wel vier keer zo succesvol als de films waarvoor ze moeten wijken.

Het lijkt erop dat SBS 6 tot inkeer is gekomen. Hart en Show duurden maandagavond, tijdens de pauze van een Harry Potter-film, nog 8 en 5 minuten. Op dinsdag- en woensdagavond, toen ook Potter-films op het menu stonden, duurden de programma’s 15 en 15 minuten.

De één na laatste Harry Potter-film trok gisterenavond 520.000 kijkers (9 procent marktaandeel), terwijl Hart van Nederland 1 miljoen kijkers (16 procent) scoorde en Shownieuws zelfs 1,2 miljoen kijkers (21 procent).

Daar hebben de filmkijkers echter geen boodschap aan. Door de lange onderbreking was Harry Potter pas afgelopen rond 00.10 uur. “Jullie zijn de enige zender die dat doet. Harry Potter heeft sowieso meer kijkers dan Shownieuws. Echt irritant dit“, zegt de woeste Daan.

En Joost: “Gewoon een kwestie van hogere kijkcijfers krijgen. Achterlijk om mensen zo te dwingen naar die troep te kijken.

SBS 6 verwijst de vele klagende kijkers op Twitter door naar de FAQ-pagina van SBS: ‘Waarom wordt een film onderbroken door Hart van Nederland?

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen