‘SBS 6 moet niet RTL 4, maar TROS nadoen’

SBS 6 moet niet proberen RTL 4 na te doen. De TROS is een beter voorbeeld. Dat heeft tv-kenner Guido Tienhoven van het AD gezegd in RTL Boulevard. Het binnenhalen van Nick & Simon, lange tijd echte TROS-gezichten, is volgens Tienhoven een stap in de goede richting. “Zij zijn wel geschikt voor het publiek waar SBS zich nu op wil richten, namelijk de gewone man. Ik denk dat ze niet zo zeer de kunst moeten afkijken bij RTL 4, dat grote shows en spektakel heeft, maar meer bij de TROS.”

De TROS heeft zich ook altijd geprofileerd als omroep voor de gewone man. “Dus misschien moeten ze die stal een beetje proberen leeg te plukken of zo.”

SBS 6 zit nog steeds in zwaar weer, aldus Tienhoven. Door de Champions League is het marktaandeel van de zender wel licht gestegen, maar dat is niet genoeg. “De Champions League kost vooral geld en het levert eigenlijk geen geld op.”

Het is de bedoeling dat de mensen die Champions League kijken ook andere programma’s gaan kijken. Als daar het marktaandeel ook van stijgt dan gaat het beter met een zender en dat gebeurt nog niet lekker.”

Afgelopen weekend haalde SBS 6 het programma Mindmasters Live van de buis. Een flinke klap voor de zender. “Ze hebben het enórm groots aangekondigd met billboards en spotjes op televisie. Dit moest de terugkeer worden van het grote amusement op SBS. Het is een beetje retrotelevisie.”

Hij begrijpt het floppen wel. “Mindmasters Live is niet echt een SBS-programma. Mentalisten, Uri Geller, lepeltjes buigen: ik weet niet of dat voor het gewone volk aantrekkelijk is.”

Toch houdt Tienhoven hoop voor de commerciële zender. “Eén goede hit kan zomaar een zender helemaal in de lift omhoog zetten.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen