‘Ondankbaar kreng’ sleept RTL 4 voor de rechter

Foto: RTLDe 28-jarige Karin de Jongh uit Roosendaal sleept RTL 4 en productiebedrijf Blue Circle voor de rechter, omdat ze vindt dat ze verkeerd is neergezet in het John Williams-programma Help Mijn Man Is Klusser. Dat vertelt ze vandaag in het AD. De Jongh kreeg tv-kijkend Nederland over zich heen toen ze in april hevig teleurgesteld reageerde op de nieuwe keuken die ze van Williams kreeg. “Wel mooi, maar weinig werkblad, in vergelijking met wat ik had“, zei ze bijvoorbeeld.

Ook zei De Jongh in de uitzending: “Waar zijn mijn stopcontacten? Dit is veel te weinig. Daar ben ik eerlijk gezegd niet zo blij mee. Dat was mijn ding.

De Jongh werd afgeslacht op sociale media en tv-recensent Angela de Jong van het AD noemde haar zelfs een ‘ondankbaar kreng’.

De Brabantse dame blijft erbij: de keuken hoefde van haar helemaal niet aangepakt te worden, maar alleen de vloer en de badkamer. “De keuken is er zomaar uitgegooid, terwijl dat niet eens nodig was! Ze hebben er vervolgens alles aan gedaan om mij zo negatief mogelijk af te schilderen.

Wat ik RTL zeer kwalijk neem, is dat de programmamakers op de hoogte waren van het feit dat ik lijd onder een posttraumatisch stress-syndroom. Nu zegt RTL dat ik hierover heb gezwegen, maar dat is dus niet waar. Er is willens en wetens misbruik van mij gemaakt met allemaal nare gevolgen voor mij en mijn gezin.

De Jongh wil dat de omroep de originele opnames opnieuw monteert, zodat een zuiver beeld ontstaat van haar optreden, schrijft het AD. Ze heeft sinds de uitzending last van getreiter en slapeloze nachten.

De rechtszaak dient op 18 januari in Utrecht.

Lees ook:
Kandidate John Williams-show afgeslacht op Twitter
‘Heks’ Karin: ‘John Williams-show gemanipuleerd’
Tv-recensent AD vindt Karin ‘een ondankbaar kreng’

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen