RTL Z-presentator verbrandt oudejaarslot op tv

Meedoen aan de oudejaarsloterij is pure geldverspilling. Dat wilde RTL Z-econoom Mathijs Bouman woensdagavond duidelijk maken door zijn 30 euro kostende Staatsloterij-lot in de brand te steken op tv. Volgens Bouman is de kans dat je een miljoen euro of zelfs de hoofdprijs wint zo goed als nul. En om die woorden kracht bij te zetten, verbrandde hij in de studio zijn eigen oudejaarslot. “De hoop is prachtig“, aldus de econoom. “Maar de kans is 0,000024% dat jij de hoofdprijs wint.

De miljoenen gaan zo goed als gegarandeerd aan je neus voorbij, aldus Bouman. “De kans dat iemand de prijs wint is 100%, maar de kans dat jij ‘m wint is nul. De kans dat je een dakpan op je hoofd krijgt is groter. Met kansberekening zijn we zo dom als een aap.

Bouman deed mee met het lotnummer AX14124. De oudejaarstrekking is vanavond vanaf 23.55 uur te volgen op SBS 6.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen