‘PVV-stemmers zijn kutmensen’ leidde tot haatmails

VPRO-talent Tim den Besten kreeg haatmails na zijn uitspraak in de Paul de Leeuw-show Kun Je Het Al Zien dat PVV-stemmers ‘kutmensen zijn’. Dat vertelt de presentator aan Linda Nieuws. Dat de NPO een links bolwerk is, is geen geheim, maar Den Besten maakte het in oktober wel heel bont door de miljoenen aanhangers van Wilders ‘kutmensen’ te noemen. “Daar heb ik zoveel dreigbrieven en haatmails over ontvangen. Het was niet mijn beste moment, maar ik was zó boos.

Den Besten heeft er inmiddels een beetje spijt van, maar blijft anti-PVV. “Ik snap niet hoe mensen zoveel haat in zich kunnen hebben en zo kortzichtig kunnen zijn. Soms als ik zie hoe mensen op vluchtelingen reageren, kan ik niet geloven dat die mensen dezelfde taal spreken als ik en van dezelfde grond komen.”

De presentator wond er bij Paul de Leeuw geen doekjes om. “De PVV vind ik echt een kutpartij en als mensen die nu zitten te kijken daarop stemmen, dan vind ik dat echt kutmensen. Dat vind ik écht. Hoe kan het dat iedereen niet vindt wat ik vind? Ik vind dat meer mensen moeten vinden wat ik vind“, zei de presentator.

Den Besten kan zich vreselijk opwinden over de PVV-aanhang. “Ik zit me echt op te vreten, omdat ik het niet snap. Die mensen zijn helemaal van het pad af en dat vind ik heel erg.

Lees ook: Tim den Besten vindt PVV-stemmers ‘kutmensen’ (oktober)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen