Tim den Besten vindt PVV-stemmers ‘kutmensen’

VPRO-presentator Tim den Besten vindt de miljoenen mensen die PVV (willen) stemmen ‘kutmensen’. Dat heeft de sidekick van Paul de Leeuw gezegd in het tv-programma Kun Je Het Al Zien. Den Besten walgt van mensen die op Geert Wilders stemmen. “De PVV vind ik echt een kutpartij en als mensen die nu zitten te kijken daarop stemmen, dan vind ik dat echt kutmensen. Dat vind ik écht. Hoe kan het dat iedereen niet vindt wat ik vind? Ik vind dat meer mensen moeten vinden wat ik vind.

Het Publieke Omroep-talent vindt PVV-stemmers dommig. “Ik zag op Facebook een filmpje voorbijkomen van een vrouw die zei: ‘Dan komen ze onze banen inpikken.’ En dan vroeg de verslaggever: ‘Waar heeft u dat vandaan?’ ‘Dat stond op Facebook!’ Mensen zijn gék, echt! Bijna alle mensen zijn gek. Er zijn maar een paar mensen die gek zijn.”

Den Besten kan zich vreselijk opwinden over de PVV-aanhang. “Ik zit me echt op te vreten, omdat ik het niet snap. Die mensen zijn helemaal van het pad af en dat vind ik heel erg.

PVV’ers maken zich ontzettend druk om vluchtelingen, terwijl het er volgens Den Besten helemaal niet zo veel zijn. “Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland en het gaat om 26.000 mensen als je alles bij elkaar optelt. En iedereen wordt gék. Ik word zelfs gek. Ik ben een hele vrolijke lieve jongen ik word dit!”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen