Paul de Leeuw wil weer op hoofdveld spelen

Foto: RVDAPaul de Leeuw gaat met torenhoge ambities het jaar 2016 in. De VARA-ster wil weer terug op het hoofdveld. Dat zegt hij vandaag in het AD. De Leeuw was jarenlang dé ster van de zaterdagavond, totdat Linda de Mol in 2009 begon met Ik Hou Van Holland. De kijkcijfervernedering was zo pijnlijk, dat de VARA-ster de concurrentiestrijd niet meer aankon en tv ging maken in de luwte. Dat doet hij nog steeds. “Ik heb mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug“, zegt de presentator zes jaar later.

De Leeuw zei recentelijk nog dat hij in de eredivisie van de Nederlandse televisie is gezakt naar de onderkant van het linkerrijtje. “Volgens mij waren de programma’s over Sinterklaas, Adele en het Knoop in je Zakdoek-gala zo goed dat ik alweer een paar plekjes ben gestegen”, zegt hij.

Hij denkt nu na over wat voor programma hij wil voorstellen aan de bazen van de NPO. “Ik wil het beste van die drie programma’s combineren. Het moet een programmaformule zijn die ik drie of vier jaar kan volhouden en waarmee ik op z’n minst een miljoen kijkers kan scoren.

Ik denk weer zoals het hoort: schijt aan de critici en aan de meninkjes op Twitter. Ik zie nog steeds potentie, er is nog altijd een grote groep die wél waardeert wat ik maak. Ja, ik heb weer zin om op het hoofdveld te spelen.

Het AD-interview met Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen