NRC vindt Graf Zonder Naam ‘ijzersterk format’

Foto: SBSNiet alleen de kijkcijfers, maar ook de recensies van het SBS 6-programma Graf Zonder Naam met Kees van der Spek zijn dik in orde. Na een positief stuk in De Telegraaf, prijst nu ook NRC Handelsblad het programma. Dat is te lezen in de krant. Tv-recensent Wilfred Takken, voor twee dagen de vervanger van Hans Beerekamp, noemt het zelfs een ‘ijzersterk format’. “Graf zonder naam lijkt op Spoorloos en het ter ziele gegane TROS Vermist; aantrekkelijke emo-tv met een detective-element.

Kees van der Spek gaat in zijn serie op zoek naar de identiteit van anonieme doden die in Nederland begraven liggen. Dat doet hij in de hoop nabestaanden, die in onzekerheid leven, duidelijkheid te geven.

Takken laat ook wat kritische noten horen. Zo noemt hij het gebruik van verborgen camera’s ‘zinloos’. “Dat komt waarschijnlijk doordat Van der Spek jarenlang voor Peter R. de Vries werkte.”

Verder vindt Takken het programma soms iets te langdradig. “Ook als hij even een huisnummer niet kan vinden, komt dat uitgebreid in beeld – dus je kunt beter hier en daar doorspoelen.”

Maar al met al is het een mooi en onbaatzuchtig programma, vindt hij. “Het stemmige programma maakt een wat verdwaalde indruk op SBS 6.”

Ook de tv-kijker waardeert het programma van Van der Spek. De tweede aflevering trok gisteren 851.000 kijkers, tegenover 746.000 kijkers voor de première.

De hele recensie van Takken is vandaag te lezen in het NRC (en via de site).

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen