Aaf Brandt Corstius fileert Sinterklaasjournaal-baas

Aaf Brandt Corstius haalt keihard uit naar Sinterklaasjournaal-baas Ajé Boschhuizen, die de baan van presentatrice Dieuwertje Blok op de tocht heeft gezet. Dat is te lezen in haar column in de Volkskrant. Volgens Corstius is Boschhuizen niet goed snik. “Ajé Boschhuizen, we leggen het even uit. Sinterklaas is Sinterklaas. Dieuwertje Blok is het Sinterklaasjournaal. Jij bent een schrijver die niet kan schrijven. Raad eens wie er weg moet, volgend jaar?“, aldus de schrijfster.

De verhaallijn van het afgelopen Sinterklaasjournaal was bar slecht en puur bedoeld om ‘hysterische Nederlandse volwassenen in spanning te houden over de pietendiscussie’, vindt Corstius. De ‘grillige bedenksels’ konden zelfs haar kinderen niet meer boeien. “En zij zijn 4 en 5 jaar, de doelgroep dus.

Boschhuizen vertelde dit weekend in het AD dat hij het leuk vindt dat zo veel mensen praten over wat het Sinterklaasjournaal met Zwarte Piet doet: “Dit is toch de dróóm van iedere programmamaker? Dat iedereen het over je programma heeft.

Ook vertelde hij dat Bloks toekomst bij het Sinterklaasjournaal onzeker is, omdat zij heeft gezegd dat ze af wil van ‘die rare blackface’. “Daar moeten we het, als alle drukte voorbij is, nog maar eens uitgebreid over hebben.

Corstius: “En dat is het ultieme bewijs dat Ajé Boschhuizen totaal van het pad is geraakt in zijn jaren bij het Sinterklaasjournaal.

De hele column van Corstius is vandaag te lezen in de Volkskrant (via Blendle).

Lees ook: Dieuwertje Blok mogelijk weg bij Sinterklaasjournaal (zaterdag)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen