KRO-NCRV-ster Anita Witzier denkt niet aan tv-transfer

Anita Witzier ziet een tv-transfer naar een andere publieke omroep, RTL of SBS niet snel gebeuren. “Vooralsnog lonkt er geen nieuw avontuur. Ik werk ook het best met een vertrouwde, veilige basis“, zegt de KRO-NCRV-presentatrice in televisieblad Veronica Magazine. Witziers honkvastheid is goed nieuws voor KRO-NCRV, die in 2016 twee belangrijke gezichten ziet overstappen naar een andere omroep. Arie Boomsma vertrekt naar Net5 en Caroline Tensen naar AvroTros.

Witzier is zó KRO dat ze vorige maand de 90 jaar KRO-special van De Reünie mocht presenteren, terwijl Patrick Lodiers de vaste presentator is. “Dat was echt een enorme eer. Het was heel leuk om een hoop oud-collega’s weer te zien.

In de tv-special zaten een hoop bekendheden, waaronder Willibrord Frequin. “Vroeger was ik altijd een beetje huiverig voor Willibrord Frequin, maar dat bleek totaal niet nodig te zijn. Hij is een echte knuffelbeer.”

Witzier voelt zich op haar plek bij de NPO en heeft niet het gevoel dat ze zichzelf glad moet laten trekken om haar houdbaarheidsdatum te rekken. “Ik heb af en toe wel een spuitje laten zetten, hoor. Ik ben daar alleen te laks in.”

Dan is het eigenlijk weer tijd om het bij te laten werken, maar dan komt het er weer niet van. Ik zit er dus niet bovenop.”

Het succesvolste programma van Witzier is het romantische programma Memories.

 

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen