LINDA.-baas Jildou wil oplagedaling voor zijn

Jildou van der Bijl, hoofdredacteur van het platform LINDA., wil met nieuwe initiatieven een oplagedaling van het blad voor zijn. Dat vertelt ze in de VARAgids. Naast het blad LINDA. is er de nieuwssite Lindanieuws.nl en sinds kort de video-app LINDA.TV, die na een gratis proefperiode vanaf 1 januari geld kost. “Je kunt niet meer goed zijn in één ding, je moet goed zijn in vier dingen. We hebben LINDA.TV gelanceerd, net als destijds een vrouwenblad is gelanceerd waarin ook bijna niemand geloofde.

Lindanieuws.nl is volgens Van der Bijl al een succes. “‘Van Sylvie tot Syrië’ hebben we als slogan. Of ‘Van het Kalifaat tot de kont van Kim’. LINDANieuws werd in twee jaar een succes, met vier miljoen unieke bezoekers.

De website raakte een snaar met videosnacks, vertelt ze. “Ook zagen we dat er steeds vaker filmpjes werden bekeken en dat dit vooral mobiel gebeurde. Daar hebben we in geïnvesteerd. We moeten het moment voor zijn dat onze oplage zal stabiliseren of dalen.

Gebruikers konden de afgelopen periode proefdraaien met LINDA.TV, maar vanaf 1 januari wil de redactie geld zien. Of het een succes wordt? “O, we denken niet in dat soort termen. Succes kun je niet bedenken. We zijn bezig met dingen maken.”

Is dit goed? Willen we dit zelf zien? Moeten we hierom lachen? Worden we hierdoor geraakt? Moeten we ervan huilen? Doet het iets met ons? Dat is het enige dat ons bezighoudt. Wat mij bezighoudt.”

Het VARA-interview met Jildou van der Bijl kunt u lezen via Blendle.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen