Gerard Ekdom weigerde NPO 3-show uit angst voor flop

Radio 2-dj Gerard Ekdom heeft een nieuw tv-programma op NPO 3 geweigerd, omdat hij bang was dat het zou floppen. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Ekdoms tv-carrière staat op een laag pitje. “Ik vond Toppop3 fantastisch om te doen. Maar dat werd van de buis gehaald, net toen de kijkcijfers aantrokken. Toen kwamen ze met een nieuw idee: Popcafé. Weer op NPO 3. Toen heb ik gezegd: ‘Sorry, maar dat ga ik niet presenteren omdat ik nu al weet dat het mislukt.'”

De presentator heeft geen zin om in een project te stappen waarvan hij bij voorbaat weet dat het niet gaat werken. “Dan heb ik weer een gestrand programma achter mijn naam.

Voorlopig hoeft Ekdom niet meer op tv. “Het leek me een soort heilige graal, maar nu denk ik: radio mag er niet een beetje bijhangen, dat moet voor mij de hoofdmoot zijn. En dat is het nu weer.

Als de nieuwe ochtend-dj van Radio 2 heeft hij Sander de Heer opgevolgd. “Hij is een ongelooflijk sportieve man. ‘Wow,’ zei hij, ‘ik zag het niet aankomen, maar wat een geweldige en logische beslissing om voor jou te kiezen.’ Vond ik echt klasse van hem.

Het AD-interview met Gerard Ekdom leest u via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen