Evert Santegoeds verdient 230.000 euro bij Telegraaf

Evert Santegoeds verdient een topsalaris als boegbeeld van het tijdschrift en de pagina Privé. Hij heeft vorige maand een nieuw contract getekend bij De Telegraaf en gaat er flink op vooruit. Dat meldt Quote, die het contract in handen heeft gekregen. Santegoeds ziet zijn basissalaris stijgen van 138.000 naar 162.000 euro per jaar. Dat gebeurt met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar, waardoor hij zo vlak voor de Kerst nog 20.000 euro extra op zijn rekening gestort krijgt.

Maar daar houdt de honorering van Santegoeds niet op. Zijn jaarlijkse variabele beloning kan oplopen tot 40.500 euro per jaar én hij krijgt nog eens 24.000 euro per jaar van De Telegraaf omdat hij regelmatig in Shownieuws zit, omdat dat goed zou zijn voor het merk Privé.

Alles bij elkaar komt Santegoeds uit op 226.500 euro per jaar. “Ook krijgt hij dit jaar nog douceurtje van 40.000 euro, waardoor hij voor dit jaar uitkomt op circa 266.000 euro.

Eventuele bedragen die Santegoeds van SBS uitgekeerd krijgt, mag hij zelf houden.

Santegoeds doet nog wel onder voor zijn grote rivaal Albert Verlinde. Hij verdient naar verluidt 900.000 euro per jaar met zijn werk bij RTL Boulevard.

De onthulling van Santegoeds’ salaris zorgt volgens Quote voor onrust op de redactie van De Telegraaf. “De fikse loonsverhoging komt namelijk op het moment dat De Telegraaf 36 man op de redactie ontslaat en de koers van het aandeel TMG net een all time low aantikte.

Santegoeds reageert nuchter op deze onthulling. “Och jee, nou die mensen die dat doorsturen zullen vast geen maten van mij zijn.

Het bericht over deze onthulling leest u op de website van Quote.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen