EO geeft zwarte mensen één uur zendtijd op Radio 1

Foto: NCRVDe EO laat zijn Radio 1-programma Dit Is De Dag vandaag maken door een groep van ‘zwarte’ mensen onder leiding van Guilly Koster. Dat heeft de omroep laten weten in een persbericht. Wim Eikelboom, eindredacteur van Dit Is De Dag, wil zwarte mensen een kans geven hun geluid te laten horen. “We krijgen als mediamakers vaak het verwijt dat we werken vanuit het ‘witte privilege’. Om onszelf daarvan bewust te zijn, geven we een dag de touwtjes uit handen“, legt hij uit.

Het is niet toevallig dat Dit Is De Dag juist nu ‘op zwart’ gaat, zoals de EO het zelf noemt. “Als radiomakers willen we verhalen vertellen; laten horen wat er speelt in de samenleving. Het debat over zwart en wit speelt al lang, maar lijkt dit jaar extra aan te wakkeren.

Guilly Koster neemt een aantal jonge redacteuren mee met wie hij een uur radio samen stelt. “De uitzending wordt geen klaagzang, maar gaat over het potentieel van de zwarte gemeenschap in Nederland. Het wordt een kritische lofzang op een land dat beter kan verzwarten dan vergrijzen”, aldus Koster.

Dit is de Dag wordt live uitgezonden tussen 18.00 en 19.00 uur op Radio 1. De presentatie is in handen van Handan Aydin en Renze Klamer.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen