Blik op de weg-producent Leo de Haas failliet

Foto: AVROHet tv-bedrijf Leo de Haas TV Produkties van Leo de Haas is failliet verklaard. Dat heeft hij laten weten in een verklaring. Het bedrijf dat De Haas op 1 januari 1980 begon en vooral succes had met Blik op de Weg is niet meer. “De reden daarvan is simpel: te weinig werk. Vanaf 2011 zijn de bezuinigingen bij de Publieke Omroep sterk voelbaar geworden. Per 1 januari 2016 wordt de situatie bij de NPO er nog weer eens slechter op, maar dat gaan wij dus in deze vorm niet meer meemaken“, aldus de tv-maker.

De bezuinigingen bij de NPO zijn fors, aldus De Haas. “Om een idee te geven: tussen 2011 en 2014 hebben wij voor Blik op de Weg ruim 63 procent van ons budget moeten inleveren. We moesten het dus doen met minder dan 37 procent van het aanvankelijke budget. En dat kon niet; er moest geld bij. Dat geld hadden we in de vorm van reserves en die hebben we erbij gelegd tot ze op waren.

Maar De Haas had niet alleen last van de situatie bij de NPO. “Ook merken we dat de financiële situatie bij de commerciëlen verre van florissant is.

Kortgeleden werd duidelijk dat ook het nieuwe programma Politiewerk waarin De Haas twee jaren werk investeerde niet doorgaat. “En ook trok RTL Nederland haar opdrachten aan ons plotseling in. We zijn er vervolgens niet voldoende (snel) in geslaagd om andere bronnen van inkomsten aan te boren.”

Gelukkig laten we nauwelijks onbetaalde schuldeisers achter.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen