Angela Schijf staat open voor vluchteling in huis

Angela Schijf, die de hoofdrol speelt in de hitserie Flikken Maastricht, neemt liever een vluchteling in huis dan dat de grenzen dichtgaan voor asielzoekers. Dat vertelt ze vandaag in de Volkskrant. Eigenlijk laat Schijf zich hier liever niet over uit in de media, vertelt ze als de vraag gesteld krijgt. “Jeetje. Dit vind ik meer een onderwerp voor een gesprek aan mijn keukentafel met mensen die ik liefheb. Ik hoef me er niet zozeer over uit te spreken in het openbaar. Dat is niet aan mij, denk ik dan.”

Toch geeft ze antwoord op het dilemma vluchteling in huis of grenzen dicht. “Als je me het zo voorlegt, dan neem ik een vluchteling in huis, absoluut.”

De vluchtelingendiscussie doet haar pijn. “In het volgen van dit soort nieuws ken ik nauwelijks een middenweg. Ik ben daarvan of heel erg van de kaart of ik steek eventjes uit zelfbescherming mijn kop in het zand.”

Dan kijk ik een paar dagen geen nieuws, omdat ik het zo schrijnend vind.”

Dat de angst voor terreur beantwoordt wordt met militairen op straat in haar woonland België, vindt Schijf vervelend. “Gek genoeg voel ik me door de militairen en legervoertuigen op straat juist onveiliger, omdat het zo confronterend is.

Lees ook: ‘Barmhartige BN’ers in talkshows zijn narcisten’

Het interview met Schijf in de Volkskrant is te lezen via Blendle.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen